Nedenfor kan du se noen av aktiviteten på gården. For mer informasjon om Nesbyen og ting å gjøre, besøk visitnesbyen.no

Bli med på ysting


Ysting er navnet på prosessen der man lager ost av melk. Hos oss kan du være med på hele prosessen fra melk til ferdig produkt. Og vi gjør det på den gamle måten.


Vi starter med å separere melken slik at vi skiller melk og fløte. Deretter varmes melken opp til 37 grader og hvitosten tas ut. Restproduktet, mysen, kokes deretter ned til prim. Det er selvfølgelig mulighet for å smake underveis.


Prosessen tar 5-6 timer totalt. I perioder kreves det mindre tilsyn. Da kan man gå en tur i nærområdet, bade i Oladammen,  gå på stylter, kaste hestesko og mye annet.Ta kontakt hvis du har spørsmål eller ønsker å bestille. Pris på forespørsel

Godt Brukt - bruktbutikk


Anne har sin egen lille bruktbutikk på låven som er åpen om sommeren. Her kan du finnet alt fra antikviterer til litt nyere gjenstander.


Her selges både bruksgjenstander og pynt. Kobber, service, treprodukt, bøker, håndarbeid, gamle treski, skåler, fat og mye mer.  


Butikken er åpen store deler av sommeren så det er bare å ta turen innom  

Opplev naturen på en fulldempet el-sykkel


Nesbyen er et av de store stedene i Norge når det kommer til sykling. Her er det noe for alle, fra de snilleste stiene til de tøffeste utforløypene. Utvalget og variasjonen er stor. Og alt blir ekstra morsomt med en fulldempet el-sykkel.


Bjørnerud Fjellgård er et godt utgangspunkt for sykkelturer. Enten du vil sykle på maskinbygde stier, prøve deg innover fjellet eller sykle kanskje norges flotteste sykkelsti, Hallingspranget. Her sykler du fra 1100 moh på toppen av Nesfjellet ned til Nesbyen sentrum - 17 km og 1000 høydemeter lenger ned.


Vi leier ut el-sykkel og kan i tillegg formidle sykkelutleie fra andre aktører.  Ønsker du en guidet tur så tilbyr vi det også.


Ta kontakt hvis du har spørsmål eller ønsker å bestille. 

Slåtten - på gamlemåten


Har du lyst til å oppleve hvordan man tørket høyet i gamle dager? Da kan du ta turen til oss under slåtten i juli. Da blir gresset slått og hengt opp for å tørke på hesjer. Dette er tungt arbeid, men gir et innblikk i hvordan det var å være bonde før i tiden. Her kan man få prøve seg med ljå og høygaffel eller bare komme innom for en titt. 


Slåtteperioden varierer fra sommer til sommer, avhengig av været vi får. Om du ønsker å besøke gården i slåtten, ta kontakt med oss for å få vite mer. 

Oladammen


Som gjest på gården så kan du ta deg en tur til det lille idylliske tjernet,

Oladammen, som ligger en liten spasertur unna gården.


Her kan du kjøle deg ned med et forfriskende bad på varme dager. Det er opparbeidet en bålplass med sitteplasser rundt, og vi har en liten robåt som du kan bruke om du ønsker det.

Julemarked


I desember arrangerer vi julemarked på gården. Da får vi besøk av lokale produsenter som selger alt fra mat, kaker og bakst, håndarbeid, julepynt, julegodteri, treprodukt, juletre, nek og mye mer. 


Vi annonserer dato for julemarked på vår Facebookside i forkant av arrangementet. Vi håper du setter at dagen og vi garanterer julestemning.


Har du produkter som du ønsker å selge hos oss, ta gjerne kontakt.